Uien landschap

Uienteelt

Onafhankelijk platform over uien met aandacht voor bewaring, rassen, teeltadviezen, technische vernieuwingen en prijzen.


Nieuws

Aftrap Boerenbusiness gewastour 2024..

Op 19 maart was het zo ver: de aftrap van de Boerenbusines gewastour. De Groot en Slot ontving op deze dag... Lees meer..

Een geslaagde start van de uienteelt?..

We staan aan de vooravond van het zaaiseizoen, waarbij de start van de uienteelt van cruciaal belang is.... Lees meer..

Uitnodiging informatie middag 1e Exloërmond 31 januari..

Lees meer..
Bekijk het nieuws overzicht

Nieuws

  • Gepost op 22-03-2024
    Een vijftal jaar geleden zagen ze definitief toekomst in geschilde uien. Broers Joop, Tim en Dirk Groot zijn allen opgegroeid in het teeltbedrijf van hun vader, maar uiteindelijk komt na omzwervingen het uienschillen op hun pad. Het is de start van JTD Onions. "Het gebruiksgemak van geschilde uien wordt… Verder lezen »
  • Gepost op 22-03-2024
    Kazachse telers stuiten op ernstige problemen bij het exporteren van hun uien, wat leidt tot een overschot aan product op de binnenlandse markt. Bewaarloodsen puilen uit en landbouwproducenten worden gedwongen om hun oogst te vernietigen of als veevoer te gebruiken vanwege het gebrek aan vraag in het… Verder lezen »
  • Gepost op 22-03-2024
    De World Container Index van Drewry is afgelopen week met 4% gedaald naar $3.162 per 40ft container. De samengestelde index daalde met 4% naar $3.162 per 40ft container in deze week en is met 77% gestegen in vergelijking met dezelfde week vorig jaar. De laatste samengestelde Drewry ... Verder lezen »