Uien bespuiten
home   /   nieuws  /   nieuws_archief

BeltBlower primeur op de BedrijfsautoRai

H.W. van der Peet & Zn. presenteert op de BedrijfsautoRai 2015 een geheel nieuw product onder de naam BeltBlower. De basis van de BeltBlower vloeit voort uit het principe van de Kolibri bandlosser. Een gesloten laadruimte met 2 schuine vloeren en centraal in het midden van het voertuig een transportband gemonteerd. Bij de Beltblower eindigt de aandrijfrol van de transportband 25 cm voor de achterwand. Onder de aandrijfrol is een sluis gemonteerd zodat het te lossen product via de transportband in de sluis getransporteerd wordt. De sluis is aangesloten op een blaassysteem van het voertuig of van de losplaats, met deze techniek wordt het product vervolgens naar bijvoorbeeld een silo geblazen.

De gepresenteerde BeltBlower is voorzien van 9 verschillende compartimenten die allemaal afzonderlijk afsluitbaar zijn door pneumatisch bedienbare kleppen. In ieder compartiment kan een ander product geladen worden en afzonderlijk van elkaar gelost worden op één adres maar ook op meerdere adressen.
Het voertuig is voorzien van 3 assen met aluminium velgen, waarvan 2 met VSE besturing en 1 met een automatische liftas. In combinatie met de zelfdragende Kolibri bandlosser is dit een garantie voor een zeer wendbaar voertuig met een heel laag eigen gewicht van nog geen  8000 kg. Door de lading slim in te plannen gebaseerd op de losplaatsen, kan er bij iedere rit een optimale aslast verdeling gerealiseerd worden. Het horizontaal lossen komt de veiligheid ten goede en er zijn geen hoogte beperkingen boven de 4 meter. De BeltBlower heeft een geheel open bovenzijde, zodat snel laden van deelladingen en hele vrachten gerealiseerd  kan worden. De BeltBlower is voorzien van een hydraulisch bedienbaar rolzeil, wat overigens ook in elektrische uitvoering leverbaar is. De laadruimte en het lossysteem zijn volledig HACCP en GMP proof.
Of te wel een slim product waarmee een maximale beladingsgraad en een hoog laadvermogen gerealiseerd kan worden.
De BeltBlower is 1 van de 4 genomineerde voor de SV Innovation Award. De verkiezing van de SV Innovation Award is een initiatief van RAI Vereniging. De uitreiking van de SV Innovation Award vindt plaats tijdens het BedrijfsautoRAI 2015.
Bezoek ons op de BedrijfsautoRai van 20 t/m 24 oktober op stand 01.328.

Link: naar Van der Peet

Terug naar overzicht

  • Stuur als link