Uien landschap

Uienteelt

Onafhankelijk platform over uien met aandacht voor bewaring, rassen, teeltadviezen, technische vernieuwingen en prijzen.


Nieuws

Jan Pieter Smid uit Zeewolde heeft de mooiste bewaaruien..

Hij deed mee met het ras Dormo. De tweede prijs ging naar Matthé Penders uit Emmeloord (FL) met het ras Hysky, de derde prijs was voor Willem Sol uit Wieringermeer...
Lees meer..

Themadag uien 17 januari 2023..

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Bejo, De Groot en Slot en Agrifirm.  De Meerpaal... Lees meer..
Herbouw van Takii locatie Zeeland begonnen
28 november 2022 – Ruim een jaar na een verwoestende brand, is op maandag 28 november de eerste paal...
Lees meer..
Bekijk het nieuws overzicht

Nieuws

  • Gepost op 03-02-2023
    President Ferdinand Marcos Jr. heeft opdracht gegeven tot een vergadering van belanghebbenden deze week nadat hij had ontdekt dat geïmporteerde uien tot ₱ 200 (€ 3,37) per kilo worden verkocht. Volgens Cheloy Garafil, secretaris van het Presidentiële Communicatiebureau, zal Marcos de vergadering over de… Verder lezen »
  • Gepost op 03-02-2023
    De Vlaamse regering heeft beslist de energiesteun voor bedrijven die te kampen hebben met hoge energiefacturen te verlengen. Ook de voorwaarden om in aanmerking te komen worden versoepeld, meldt de VRT.  Welke bedrijven komen nu in aanmerking?Concreet komt elke gezonde onderneming met minstens 7.500 euro aan… Verder lezen »
  • Gepost op 03-02-2023
    De Britse vakbond PCS heeft voor woensdag 1 februari een landelijke staking aangekondigd. De lokale douaneautoriteiten waarschuwen voor ernstige vertragingen in het logistieke proces in havens en op luchthavens. De vertragingen zullen naar verwachting duren tot in de middag van donderdag 2 februari, zo… Verder lezen »