Uien landschap

Uienteelt

Onafhankelijk platform over uien met aandacht voor bewaring, rassen, teeltadviezen, technische vernieuwingen en prijzen.


Nieuws

Bewaaradvies uienzaad..

Aan het eind van het zaaiseizoen wordt vaak de vraag gesteld: hoe kan ik mijn restanten uienzaad - zowel... Lees meer..

Is geduld hebben dit jaar een schone zaak?..

Late zaai: veel gestelde vragen en de huidige stand van zaken. We hebben te maken met een laat... Lees meer..

Transport begint met bandlossers van Van der Peet..

De uien van Dacomex gaan de hele wereld over, maar het transport begint met bandlossers van Van der Peet Lees meer..
Bekijk het nieuws overzicht

Nieuws

  • Gepost op 02-06-2023
    De telers in Rangpur in Noordwest Bangladesh zijn opgetogen over de grote uienoogst. Ook de prijzen in alle vijf de districten van de landbouwregio Rangpur zijn behoorlijk goed. Volgens ambtenaren van het departement Landbouwuitbreiding hebben de telers 104.263 ton uien geoogst, tegenover een opbrengst… Verder lezen »
  • Gepost op 02-06-2023
    In januari 2023 waarschuwden analisten van EastFruit dat de groothandelsprijzen voor dit product ten minste € 0,93 per kg zouden bereiken en ze overwogen scenario's waarin de prijzen zelfs aanzienlijk hoger zouden kunnen liggen. De afgelopen drie weken hebben de groothandelsprijzen voor uien in Oekraïne… Verder lezen »
  • Gepost op 02-06-2023
    "We waren vorige week klaar met oogsten en de overgang duurt ongeveer een week, omdat we de uien die uit het veld zijn gekomen nog aan het sorteren zijn," zegt John Williams, directeur verkoop en marketing van LG Herndon Jr Farms. De totale oogst van Vidalia-uien is dit seizoen in Georgia ... Verder lezen »