Uien landschap

Uienteelt

Onafhankelijk platform over uien met aandacht voor bewaring, rassen, teeltadviezen, technische vernieuwingen en prijzen.


Nieuws

Veel belangstelling tijdens demodag Bellingwolde..

Dinsdag 20 juli jl. werd in Bellingwolde, aan de Nieuwlandseweg van 15.00 tot 21.00 uur een demodag... Lees meer..

Er zijn weer open dagen..

Vanaf eind juni 2021 is het weer toegestaan om evenementen (en dus ook demodagen) te organiseren. De Groot... Lees meer..
Hollandse Nieuwe…Uien!
De Kwakel, 18 juni 2021 --- Parallel aan de traditionele viering van het nieuwe haringseizoen, worden...
Lees meer..
Bekijk het nieuws overzicht

Nieuws

  • Gepost op 22-10-2021
    Het douanekantoor van de Filipijnen heeft strafvervolging ingesteld tegen vier handelsfirma's en hun tussenhandelaars wegens hun vermeende betrokkenheid bij de smokkel van uien en knoflook uit China. Flevo Trading, GBJ Consumer Goods Trading en JDFallar Consumer Goods Trading werden aangeklaagd wegens… Verder lezen »
  • Gepost op 22-10-2021
    De regering van Bangladesh heeft het douanerecht van 5% op de invoer van uien afgeschaft, in de hoop het aanbod van deze goederen op de lokale markt te vergroten. Het reglementaire recht van 5% is echter nog steeds van kracht. Woordvoerder van de National Board of Revenue (NBR) Sayed Momen verklaarde:… Verder lezen »
  • Gepost op 22-10-2021
    Val'prim is eind juni met het oogsten van de nieuwe gele uien gestart, door regenval 8 tot 10 dagen te laat. "We begonnen met de gele uien en gingen daarna verder met de sjalotten, rode uien, roze uien, echalions en saucier-uien", vertelt algemeen directeur van Val'prim Nathalie Manceau.Dit jaar hebben… Verder lezen »