Uien landschap

Uienteelt

Onafhankelijk platform over uien met aandacht voor bewaring, rassen, teeltadviezen, technische vernieuwingen en prijzen.


Nieuws

Webuinar groot succes..

Het webuinar georganiseerd door De Groot en Slot op 1 december jongstleden was een groot succes. Samen met... Lees meer..

Nieuwe Uien magazine is uit..

Het einde van het jaar nadert dus is het weer tijd voor een nieuw Uien magazine. Deze week is het magazine... Lees meer..

Webuinar Dinsdag 1 december 2020..

Rond deze tijd van het jaar geeft het verkoopteam van De Groot en Slot gewoonlijk door het hele land... Lees meer..
Bekijk het nieuws overzicht

Nieuws

  • Gepost op 27-11-2020
    Lisa is supportmedewerker bij De Groot en Slot. Samen met 8 andere collega’s ondersteunt zij het bedrijf bij diverse werkzaamheden, zoals kwaliteitscontroles en de verzending van de uien. Lisa’s job heeft vooral te maken met het proces rondom de productie van zaden die bestemd zijn voor de teler. Deze… Verder lezen »
  • Gepost op 27-11-2020
    Nog steeds zijn de onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK) over een handelsakkoord in volle gang. Maar zo langzaam als dit gaat, zo snel komt de datum 31 december in beeld. Vanaf dat moment gaan er andere regels gelden. Maar welke, dat is tot op heden onduidelijk. Dit ... Verder lezen »
  • Gepost op 27-11-2020
    De Indiase uienprijs blijft hoog ondanks de import van buitenlandse uien. Dat is de reden dat er weinig interesse is in het Egyptische aanbod. Aangezien de regering geen hoop meer heeft om de uienprijs te kunnen beheersen door uien uit het buitenland te importeren, zal de stijging van de uienprijs… Verder lezen »