Uien landschap

Uienteelt

Onafhankelijk platform over uien met aandacht voor bewaring, rassen, teeltadviezen, technische vernieuwingen en prijzen.


Nieuws

Webuinar weer een groot succes..

Woensdag 27 januari werd 's avonds voor de tweede keer het Webuinar door De Groot en Slot... Lees meer..

Webuinar op 27 januari 2021..

Wegens het grote succes van de afgelopen keer organiseert De Groot en Slot nogmaals een webuinar. Dit keer... Lees meer..

Valse meeldauwresistente zaaisjalot..

Bejo/De Groot en Slot brengt eerste valse meeldauwresistente zaaisjalot op de markt. Lees meer..
Bekijk het nieuws overzicht

Nieuws

  • Gepost op 26-02-2021
    Roots Innovation Hub, de vestigingslocatie voor start-ups op het World Food Center-terrein, viert haar eerste verjaardag. Ondanks de coronacrisis heeft ROOTS de afgelopen 12 maanden maar liefst 25 jonge bedrijven mogen verwelkomen. Deze bliksemstart bewijst volgens de bedenkers wel dat er een grote vraag… Verder lezen »
  • Gepost op 26-02-2021
    Vanaf 1 april 2021 geldt een aangifteplicht voor de kwaliteitscontrole groenten en fruit bij export naar het Verenigd Koninkrijk. Om te voorkomen dat bedrijven vanaf 1 april 2021 G&F bestemd voor het VK niet meer kunnen uitklaren bij de Douane en export onmogelijk wordt, wijst het KCB op de verplichte… Verder lezen »
  • Gepost op 26-02-2021
    De telers van het district Ntungamo hebben door de grote uienoogst geen afzetmarkt en hebben hun regering daarom om hulp gevraagd. Telers in de districten Kayonza, Rugarama, Rubaare en de gemeenteraden van Rwentobo-Rwahi en Rubaare hebben zich toegelegd op de uienteelt. Jarenlang hebben de winsten van… Verder lezen »