Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Uienteelt nieuws


Aantal per pagina

Hoe vaak checkt u de uien in de bewaring?..

Na de oogstperiode is de kwaliteit van opslag en bewaring van groot belang. De accountmanagers van De Groot en Slot hebben regelmatig uienboxen geïnspecteerd en daarbij gezien dat een boxcontrole een wereld van verschil kan maken Lees meer..
Bezoek de AgriTechnica 2023 in Hannover!

Bezoek de AgriTechnica 2023 in Hannover!


Van 12 tot en met 18 november 2023 verwelkomt Van der Peet u graag op de AgriTechnica in Hannover. AgriTechnica is hét toonaangevende evenement voor landbouwtechnologie met 2.600 exposanten uit meer dan 53 landen. Lees meer..
Bejo en De Groot en Slot introduceren B-Mox® verbeterde priming voor uienzaad

Bejo en De Groot en Slot introduceren B-Mox® verbeterde priming voor uienzaad


Warmenhuizen, 24 augustus 2023 - Bij de start van het nieuwe uienseizoen 2023-2024 introduceren Bejo en haar partner in Allium, De Groot en Slot, B-Mox® voor uienzaad: een verbeterde priming gecombineerd met een optimale coating.  Lees meer..

Uiendag meer dan uien alleen..

Op 24 augustus wordt door UIKC de landelijke uiendag georganiseerd, met als thema “De weerbare ui”  Locatie: Proefboerderij Rusthoeve Colijnsplaat. Lees meer..

Agrifirm UI-2023 Fotoreportage..

Innovaties voor het succes van uw uienteelt. Nu en in 2030. Lees meer..

Plantuiendemo in de Wieringermeer..

In de Wieringermeer heeft De Groot en Slot op 1 augustus jl. een plantuien demo gehouden. Ondanks de regen, of misschien wel dankzij, was er een zeer goede opkomst en hebben de bezoekers veel verschillende rassen kunnen zien die uitermate geschikt zijn voor de verwerkende... Lees meer..

Oogst tijdstip cruciaal voor de kwaliteit van de uien..

Op dit moment staan de uien volop te groeien, en daarmee komt het oogst tijdstip ook weer in beeld. Zeker in de huidige markt is het van groot belang om een hoog kwaliteitsproduct te oogsten, de consument wordt steeds kritischer, en de eisen aan het eindproduct worden steeds... Lees meer..

FlevoTrade Uien Dag 2023..

Wanneer: Donderdag 17 augustus 2023
Locatie: Elandweg 26, Swifterbant
Tijd: Vanaf 15:00 uur tot zonsondergang Lees meer..

Teelt van winterzaaiui op lichte grond is het overwegen waard..

Een kist met winterzaaiuien van het ras Panther werd de blikvanger op de Uiendag van veredelingsbedrijf Hazera. Een week voor de bijeenkomst in Ysselsteyn (donderdag 6 juli) werden deze uien gerooid. Met een vroege oogst vanaf midden juni, komt de winterzaaiui zo’n vier weken... Lees meer..

Onderzoeksprogramma UIreka 3.0 financieel rond dankzij subsidies provincies Zeeland en Flevoland..

Subsidie van €200.000,- voor onderzoek naar volhoudbare uienteelt Lees meer..

Onafhankelijke rassendemo..

Onafhankelijke rassendemo uitgevoerd door HLB en Vertify in opdracht van De Groot en Slot. Lees meer..

Mechanische onkruidbestrijding in zaaiuien..

Als korstenbreker is de wiedeg in korte tijd populair geworden. Maar hoe zet je de machine verder in, en welke plek heeft hij ten opzichte van een schoffeltuig? Lees meer..