Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Uienteelt nieuws


Aantal per pagina

Er is al veel gezaaid..

Vorige week lieten de weersomstandigheden het toe om volop aan de slag te gaan met de voorjaarswerkzaamheden. En dus is er hard gewerkt zodat tegen het einde van de week het grootste deel van het areaal zaaiuien al in de grond zat. Lees meer..

Studiegroep Uitmuntend bekijkt uien..

Dit jaar is de studiegroep Uitmuntend wat minder vaak bij elkaar geweest door de corona beperkingen. Maar afgelopen week was het weer zover en vond er een fysieke bijeenkomst plaats. Lees meer..

Webuinar weer een groot succes..

Woensdag 27 januari werd 's avonds voor de tweede keer het Webuinar door De Groot en Slot georganiseerd. Samen met gastsprekers Bas van den Hemel van De Groot en Slot, Gijsbrecht Gunter van Uireka en Jelle van der Krift van PPA Group, werd er een interessant programma voor... Lees meer..

Webuinar op 27 januari 2021..

Wegens het grote succes van de afgelopen keer organiseert De Groot en Slot nogmaals een webuinar. Dit keer in samenwerking met Uireka en PPA op woensdag 27 januari van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden

Valse meeldauwresistente zaaisjalot..

Bejo/De Groot en Slot brengt eerste valse meeldauwresistente zaaisjalot op de markt. Lees meer..

Webuinar groot succes..

Het webuinar georganiseerd door De Groot en Slot op 1 december jongstleden was een groot succes. Samen met gastsprekers Luc Remijn van UIKC en Maarten van Damme van Dacomex werd er een interessant programma voor telers en andere geïnteresseerden uit de keten opgesteld die de... Lees meer..

Nieuwe Uien magazine is uit..

Het einde van het jaar nadert dus is het weer tijd voor een nieuw Uien magazine. Deze week is het magazine verzonden en kan het dit weekend bij u op de mat vallen. Het hele team heeft er weer voor gezorgd dat er veel leuke en interessante artikelen in het magazine te... Lees meer..

Webuinar Dinsdag 1 december 2020..

Rond deze tijd van het jaar geeft het verkoopteam van De Groot en Slot gewoonlijk door het hele land presentaties over het rassenpakket met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van uien. Vanwege de coronamaatregelen is dit niet mogelijk en daarom organiseert De Groot en... Lees meer..

Sanac wederkoper van De Groot en Slot voor gangbaar uienzaad..

De Groot en Slot heeft een overeenkomst gesloten met Sanac over de verkoop van uienzaden voor de gangbare teelt in België. De Groot en Slot verkoopt van oudsher de zaden altijd via wederverkopers en was op zoek naar een goede partij binnen België. Hierbij zijn zij uitgekomen... Lees meer..

De Zware Ui-tdaging..

Dit jaar bestaat De Groot en Slot 65 jaar en in het kader van dit jubileum konden scholieren en tuinders in gemeente Langedijk deelnemen aan ‘De Zware Ui-tdaging’ van ons zaadveredelingsbedrijf.  Lees meer..

De Grow Hy, Go Hy actie van 2020..

Weet u nog? Bij het uienzaad dat u in het voorjaar van 2020 ontving, zaten de actieloten voor de Grow Hy, Go Hy aan de dozen geplakt. Lees meer..
Charles Snijders nieuwe Head of Research & Development bij Takii Europe

Charles Snijders nieuwe Head of Research & Development bij Takii Europe


De Kwakel, 9 oktober 2020 - Charles Snijders is aangesteld als Head of R&D bij Takii Europe. Charles brengt meer dan 30 jaar ervaring in de plantenveredeling mee. Onder zijn leiding zal het Europese R & D-team meer en meer bijdragen aan het verder versterken van de... Lees meer..