Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Uienteelt nieuws


Aantal per pagina

Themadag Uien..

Op 11 januari 2022 zou de Landelijke Uiendag plaatsvinden in Dronten. In verband met de huidige Covid-maatregelen is de fysieke bijeenkomst geannuleerd en wordt een webinar georganiseerd met als thema: Uienteelt in de toekomst. Lees meer..

BASF test middelen tegen koprot in uien..

In eigen onderzoek heeft BASF het afgelopen seizoen doorspuitschema's met onder meer Scala en Signum getest op de werking tegen koprot in uien. Lees meer..

Veiligheid voorop bij aandrijving transportband..

Steeds meer bedrijven vragen om een zogeheten lekstroomcertificaat bij de bandlosser. Van der Peet kan zo'n lekstroomcertificaat voor u verzorgen. Lees meer..

Veel belangstelling tijdens demodag Bellingwolde..

Dinsdag 20 juli jl. werd in Bellingwolde, aan de Nieuwlandseweg van 15.00 tot 21.00 uur een demodag gehouden voor uientelers uit de regio. Een dag die georganiseerd was door De Groot en Slot Akkerbouwbedrijf Mts. Dinkla, George Pars Granen, HLB De Groene Vlieg, VSS Amac,... Lees meer..

Er zijn weer open dagen..

Vanaf eind juni 2021 is het weer toegestaan om evenementen (en dus ook demodagen) te organiseren. De Groot en Slot heeft dit zomerseizoen dan ook een aantal demodagen ingepland of zal aanwezig zijn bij demo's van derden. Lees meer..
Hollandse Nieuwe…Uien!

Hollandse Nieuwe…Uien!


De Kwakel, 18 juni 2021 --- Parallel aan de traditionele viering van het nieuwe haringseizoen, worden vandaag drie hectare Galatea F1 winterzaaiuien gerooid door Salomé. Het Zeeuwse landbouwbedrijf is de plantuien voor en kan vroeg en lokaal leveren aan de verwerker. De... Lees meer..

Er is al veel gezaaid..

Vorige week lieten de weersomstandigheden het toe om volop aan de slag te gaan met de voorjaarswerkzaamheden. En dus is er hard gewerkt zodat tegen het einde van de week het grootste deel van het areaal zaaiuien al in de grond zat. Lees meer..

Studiegroep Uitmuntend bekijkt uien..

Dit jaar is de studiegroep Uitmuntend wat minder vaak bij elkaar geweest door de corona beperkingen. Maar afgelopen week was het weer zover en vond er een fysieke bijeenkomst plaats. Lees meer..

Webuinar weer een groot succes..

Woensdag 27 januari werd 's avonds voor de tweede keer het Webuinar door De Groot en Slot georganiseerd. Samen met gastsprekers Bas van den Hemel van De Groot en Slot, Gijsbrecht Gunter van Uireka en Jelle van der Krift van PPA Group, werd er een interessant programma voor... Lees meer..

Webuinar op 27 januari 2021..

Wegens het grote succes van de afgelopen keer organiseert De Groot en Slot nogmaals een webuinar. Dit keer in samenwerking met Uireka en PPA op woensdag 27 januari van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden

Valse meeldauwresistente zaaisjalot..

Bejo/De Groot en Slot brengt eerste valse meeldauwresistente zaaisjalot op de markt. Lees meer..

Webuinar groot succes..

Het webuinar georganiseerd door De Groot en Slot op 1 december jongstleden was een groot succes. Samen met gastsprekers Luc Remijn van UIKC en Maarten van Damme van Dacomex werd er een interessant programma voor telers en andere geïnteresseerden uit de keten opgesteld die de... Lees meer..