Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Uienteelt nieuws


Aantal per pagina

Valse meeldauwresistente zaaisjalot..

Bejo/De Groot en Slot brengt eerste valse meeldauwresistente zaaisjalot op de markt. Lees meer..

Webuinar groot succes..

Het webuinar georganiseerd door De Groot en Slot op 1 december jongstleden was een groot succes. Samen met gastsprekers Luc Remijn van UIKC en Maarten van Damme van Dacomex werd er een interessant programma voor telers en andere geïnteresseerden uit de keten opgesteld die de... Lees meer..

Nieuwe Uien magazine is uit..

Het einde van het jaar nadert dus is het weer tijd voor een nieuw Uien magazine. Deze week is het magazine verzonden en kan het dit weekend bij u op de mat vallen. Het hele team heeft er weer voor gezorgd dat er veel leuke en interessante artikelen in het magazine te... Lees meer..

Webuinar Dinsdag 1 december 2020..

Rond deze tijd van het jaar geeft het verkoopteam van De Groot en Slot gewoonlijk door het hele land presentaties over het rassenpakket met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van uien. Vanwege de coronamaatregelen is dit niet mogelijk en daarom organiseert De Groot en... Lees meer..

Sanac wederkoper van De Groot en Slot voor gangbaar uienzaad..

De Groot en Slot heeft een overeenkomst gesloten met Sanac over de verkoop van uienzaden voor de gangbare teelt in België. De Groot en Slot verkoopt van oudsher de zaden altijd via wederverkopers en was op zoek naar een goede partij binnen België. Hierbij zijn zij uitgekomen... Lees meer..

De Zware Ui-tdaging..

Dit jaar bestaat De Groot en Slot 65 jaar en in het kader van dit jubileum konden scholieren en tuinders in gemeente Langedijk deelnemen aan ‘De Zware Ui-tdaging’ van ons zaadveredelingsbedrijf.  Lees meer..

De Grow Hy, Go Hy actie van 2020..

Weet u nog? Bij het uienzaad dat u in het voorjaar van 2020 ontving, zaten de actieloten voor de Grow Hy, Go Hy aan de dozen geplakt. Lees meer..
Charles Snijders nieuwe Head of Research & Development bij Takii Europe

Charles Snijders nieuwe Head of Research & Development bij Takii Europe


De Kwakel, 9 oktober 2020 - Charles Snijders is aangesteld als Head of R&D bij Takii Europe. Charles brengt meer dan 30 jaar ervaring in de plantenveredeling mee. Onder zijn leiding zal het Europese R & D-team meer en meer bijdragen aan het verder versterken van de... Lees meer..

Twee nieuwe bandlossers naar hart van Zeeuwse uienhandel!..

Twee nieuwe bandlossers naar hart van Zeeuwse uienhandel!
Publicatiedatum: 25-09-2020

Onlangs mocht Van der Peet twee nieuwe bandlossers afleveren bij Van den Berge Handelsonderneming in Kruiningen. Het bedrijf is specialist in het sorteren en... Lees meer..

Uienoogst 2020..

Uienoogst 2020: voor sommigen naast het zaaien ook de oogst een uitdaging Lees meer..

Overname verkooptaken België..

Vanaf 1 september 2020 neemt De Groot en Slot de contacten en verkoop voor het uienzaad en de plantuien voor de gangbare teelt in België over van Bejo Zaden Belgium. Lees meer..

TOEKOMSTBESTENDIGE UIENTEELT..

Het ketenbrede Uireka-onderzoeksprogramma richtte zich in de periode 2017-2019 voornamelijk op de fysieke kwaliteitsaspecten van de ui zelf. Het nieuwe onderzoeksprogramma in de periode 2020-2022 gaat een stap verder en focust vooral op duurzaamheidsaspecten en robuuste... Lees meer..