Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Uienteelt nieuws


Aantal per pagina

Vuistregels bij het bewaren van uienzaad..

Aan het eind van het zaaiseizoen wordt vaak de vraag gesteld: hoe kan ik mijn restanten uienzaad - zowel B-Mox® primed als BC - het beste bewaren? Het is belangrijk om de juiste bewaarcondities te hanteren. Houd daarom de volgende vuistregels in acht en bewaar het zaad: Lees meer..

Uitdagingen van het weer..

Tips van De Groot en Slot voor succes in een onvoorspelbaar klimaat Lees meer..

Aftrap Boerenbusiness gewastour 2024..

Op 19 maart was het zo ver: de aftrap van de Boerenbusines gewastour. De Groot en Slot ontving op deze dag de telers en kennispartner die dit jaar zijn aangesloten bij de gewastour. Tijdens deze dag leerde de deelnemers elkaar beter kennen en maakte ze kennis met De Groot en... Lees meer..

Een geslaagde start van de uienteelt?..

We staan aan de vooravond van het zaaiseizoen, waarbij de start van de uienteelt van cruciaal belang is. Want een plant die bij de start goed opkomt kan aan het eind van de teelt uitgroeien tot een mooie ui. Om dit waar te maken delen wij hierbij graag onze kennis met een... Lees meer..

Uitnodiging informatie middag 1e Exloërmond 31 januari..

Lees meer..

Winnaars mooiste bewaarui Hyroad en Red Ray vallen in de prijzen..

Lees meer..

Het Uien magazine in een nieuw jasje..

Zoals elk jaar komt rond de kerstdagen het Uien magazine uit. Ook deze editie is het weer gelukt om leuke en interessante artikelen te schrijven. Daarnaast heeft het Uien magazine een verfrissende nieuwe lay-out gekregen.  Lees meer..

Plantuien uitstalling..

De Groot en Slot is altijd op zoek naar nog betere plantuienrassen. Deze week beoordeelden we onze huidige plantuienrassen die geschikt zijn voor bewaring. Lees meer..

Hoe vaak checkt u de uien in de bewaring?..

Na de oogstperiode is de kwaliteit van opslag en bewaring van groot belang. De accountmanagers van De Groot en Slot hebben regelmatig uienboxen geïnspecteerd en daarbij gezien dat een boxcontrole een wereld van verschil kan maken Lees meer..
Bezoek de AgriTechnica 2023 in Hannover!

Bezoek de AgriTechnica 2023 in Hannover!


Van 12 tot en met 18 november 2023 verwelkomt Van der Peet u graag op de AgriTechnica in Hannover. AgriTechnica is hét toonaangevende evenement voor landbouwtechnologie met 2.600 exposanten uit meer dan 53 landen. Lees meer..
Bejo en De Groot en Slot introduceren B-Mox® verbeterde priming voor uienzaad

Bejo en De Groot en Slot introduceren B-Mox® verbeterde priming voor uienzaad


Warmenhuizen, 24 augustus 2023 - Bij de start van het nieuwe uienseizoen 2023-2024 introduceren Bejo en haar partner in Allium, De Groot en Slot, B-Mox® voor uienzaad: een verbeterde priming gecombineerd met een optimale coating.  Lees meer..

Uiendag meer dan uien alleen..

Op 24 augustus wordt door UIKC de landelijke uiendag georganiseerd, met als thema “De weerbare ui”  Locatie: Proefboerderij Rusthoeve Colijnsplaat. Lees meer..