Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Uienteelt nieuws


Aantal per pagina

Overname verkooptaken België..

Vanaf 1 september 2020 neemt De Groot en Slot de contacten en verkoop voor het uienzaad en de plantuien voor de gangbare teelt in België over van Bejo Zaden Belgium. Lees meer..

TOEKOMSTBESTENDIGE UIENTEELT..

Het ketenbrede Uireka-onderzoeksprogramma richtte zich in de periode 2017-2019 voornamelijk op de fysieke kwaliteitsaspecten van de ui zelf. Het nieuwe onderzoeksprogramma in de periode 2020-2022 gaat een stap verder en focust vooral op duurzaamheidsaspecten en robuuste... Lees meer..
De volgende keer als u ons ziet…….

De volgende keer als u ons ziet…….


Nieuw logo voor H.W. van der Peet & Zn Lees meer..

Trips en bladschimmels..

De afgelopen weken sloeg het weer om van een droge en warme periode naar een periode met wisselende neerslag en vochtig/broeierig weer. Voor trips en bladschimmels zijn die vochtige omstandigheden gunstig om zich te ontwikkelen. Lees meer..

Verkoopteam De Groot en Slot bezoekt Zeeland..

Op 16 en 17 juli bezocht het verkoopteam van De Groot en Slot het zuidwesten van het land. Zowel de accountmanagers uit heel Nederland als de collega’s van de verkoop binnendienst en Communicatie en PR gingen met elkaar op stap.  Lees meer..
Bejo neemt Zuid-Afrikaanse distributeur Nuvance over

Bejo neemt Zuid-Afrikaanse distributeur Nuvance over


Bejo en Zaad Holdings kondigen verheugd de overname van Nuvance door Bejo aan, per 1 juli ’20. Nuvance was tot 30 juni ’20 een dochteronderneming van Klein Karoo Seed Marketing, onderdeel van Zaad Holdings Lees meer..

Bloemen in het uienveld helpen bij de bestrijding van dit minuscule beestje..

Het is geen alledaags gezicht: paarse stroken bloemen tussen uienplanten op de Zeeuwse akkers. De bloemen, facelia's, helpen bij de bestrijding van een grote vijand van de uienplant: de trips. Trips kennen wij als de kleine zwarte onweersbeestjes, en die kunnen flinke... Lees meer..
Winterzaaiui Keep Well bewijst zich voor de tweede keer op rij

Winterzaaiui Keep Well bewijst zich voor de tweede keer op rij


De Regt neemt de winterzaaiuien van Takii vast op in het bouwplan In 2018 besluiten akkerbouwers Peter en Tejon de Regt voor het eerst in te zetten op winterzaaiuien. Het bleek een schot in de roos.  Lees meer..

Landelijke Uiendag op 3 en 4 september maar zonder infomarkt..

Ontwikkeling en uitwisseling van kennis staan centraal bij het UIKC, het doen van onderzoek is geen doel op zich maar een middel om het rendement voor de uiensector te verhogen. Dit is altijd het uitgangspunt geweest bij de Uiendag. Ook dit jaar zijn er weer veel actuele en... Lees meer..
Campagne van start 'Zorgen voor Groenten en Fruit'

Campagne van start 'Zorgen voor Groenten en Fruit'


Het is voor iedereen merkbaar, het coronavirus heeft effect op ons dagelijks leven, hier en overal in de wereld. We hebben te maken met vergaande maatregelen die iedereen raken, zowel consumenten als de keten van groenten en fruit. Het eind is nog niet in zicht. Samen moeten... Lees meer..

Mooiste uien opnieuw afkomstig van teler uit Dronten..

Piet-Jan van der Eijk uit Dronten de titel 'beste bewaarui' in de wacht gesleept. Lees meer..

THEMADAG UIEN 2020..

Woensdag 8 januari 2020. De Meerpaal, de Rede 80, 8251 EX, Dronten, Nederland Lees meer..