Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Uienteelt nieuws


Aantal per pagina
Bejo neemt Zuid-Afrikaanse distributeur Nuvance over

Bejo neemt Zuid-Afrikaanse distributeur Nuvance over


Bejo en Zaad Holdings kondigen verheugd de overname van Nuvance door Bejo aan, per 1 juli ’20. Nuvance was tot 30 juni ’20 een dochteronderneming van Klein Karoo Seed Marketing, onderdeel van Zaad Holdings Lees meer..

Bloemen in het uienveld helpen bij de bestrijding van dit minuscule beestje..

Het is geen alledaags gezicht: paarse stroken bloemen tussen uienplanten op de Zeeuwse akkers. De bloemen, facelia's, helpen bij de bestrijding van een grote vijand van de uienplant: de trips. Trips kennen wij als de kleine zwarte onweersbeestjes, en die kunnen flinke... Lees meer..
Winterzaaiui Keep Well bewijst zich voor de tweede keer op rij

Winterzaaiui Keep Well bewijst zich voor de tweede keer op rij


De Regt neemt de winterzaaiuien van Takii vast op in het bouwplan In 2018 besluiten akkerbouwers Peter en Tejon de Regt voor het eerst in te zetten op winterzaaiuien. Het bleek een schot in de roos.  Lees meer..

Landelijke Uiendag op 3 en 4 september maar zonder infomarkt..

Ontwikkeling en uitwisseling van kennis staan centraal bij het UIKC, het doen van onderzoek is geen doel op zich maar een middel om het rendement voor de uiensector te verhogen. Dit is altijd het uitgangspunt geweest bij de Uiendag. Ook dit jaar zijn er weer veel actuele en... Lees meer..
Campagne van start 'Zorgen voor Groenten en Fruit'

Campagne van start 'Zorgen voor Groenten en Fruit'


Het is voor iedereen merkbaar, het coronavirus heeft effect op ons dagelijks leven, hier en overal in de wereld. We hebben te maken met vergaande maatregelen die iedereen raken, zowel consumenten als de keten van groenten en fruit. Het eind is nog niet in zicht. Samen moeten... Lees meer..

Mooiste uien opnieuw afkomstig van teler uit Dronten..

Piet-Jan van der Eijk uit Dronten de titel 'beste bewaarui' in de wacht gesleept. Lees meer..

THEMADAG UIEN 2020..

Woensdag 8 januari 2020. De Meerpaal, de Rede 80, 8251 EX, Dronten, Nederland Lees meer..
Biologisch assortiment van Bejo steeds sterker

Biologisch assortiment van Bejo steeds sterker


Voor het vijfde jaar op rij groeit de vraag naar biologische zaden van Bejo. Bejo heeft haar biologisch assortiment verder uitgebreid van 165 naar 192 rassen, waarvan er ruim 140 beschikbaar zijn voor de Nederlandse bioteelt.  Lees meer..

Red Baron wint prestigieuze prijs..

Het NIAB (National Institute of Agriculture and Botany) is een onderzoeksinstituut dat sinds 1986 prijzen uitreikt voor de meest invloedrijke rassen van (groente)gewassen zoals bonen, wortelen, suikerbiet mais, etc. Op 20 november jl. viel het rode uienras Red Baron in de... Lees meer..

H.W. van der Peet & Zn. op AgriTechnica 2019!..

Kom naar de AgriTechnica 2019 in Hannover! Van 10 tot en met 16 november is ook H.W. van der Peet & Zn. daar aanwezig met een stand. AgriTechnica 2019 is dé vakbeurs voor landbouwtechniek met 2.800 exposanten uit meer dan 50 landen. Lees meer..

Koud product altijd drogen met kachel..

Extremer weer, het verdwijnen van loofdoodmiddelen: het zijn allemaal zaken die invloed hebben op het bewaren van aardappelen. Reden te meer om de bewaarkennis op orde te hebben, vindt ex-Tolsma-directeur en bewaarcoach Harry Goos: „Bij het inschuren kun je het verschil maken.... Lees document

Organic Quality Inside, een nieuw merk in plantuien..

Bejo, Broer, De groot en Slot zijn samen met Bouma Biologisch Pootgoed tot overeenstemming gekomen om de teelt, opslag, verwerking en verkoop van biologische plantuien gezamenlijk te organiseren. Zo krijgt de teler eenvoudig toegang tot biologische Quality Inside plantuien. Lees meer..