Uien bespuiten
home   /   nieuws  /   nieuws_archief

De lancering van Onion Today

Na anderhalf jaar van voorbereiden is het zover! De app Onion Today is klaar en wordt officieel gelanceerd tijdens de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat op donderdag 24 augustus. Bezoekers kunnen op deze dag de app live gratis uitproberen in de stand van Onion Today. Onion Today is vanaf donderdag 24 augustus te downloaden in zowel de app Store als de Google Play Store.

Alle bedrijven, die actief zijn in de uiensector of hiermee te maken hebben, kunnen gemakkelijk zaken doen en informatie uitwisselen. Dat is de missie van Onion Today.

Bedrijven die zich aanmelden op de app worden zichtbaar door middel van een pointer op een schaalbare kaart. Uientelers kunnen vervolgens besluiten om via de app aan te geven dat ze aanbod hebben van uien. Verwerkers en handelaren kunnen op hun beurt weer zien waar ze moeten zijn om uien te kopen die aansluiten bij hun vraag. Het is mogelijk om snel direct via de app een teler of handelaar te bellen. Zoeken in een contactenlijst is dus overbodig. Het kopen en verkopen van uien is mensenwerk. Omdat partijen uien heel verschillend kunnen zijn, is persoonlijk contact heel belangrijk. Onion Today helpt om mensen uit de sector snel bij elkaar te brengen.

Maar de App is er niet alleen om het in-en verkoopproces te vereenvoudigen. Alle aangesloten accounts kunnen ook heel snel communiceren. Gebruikers kunnen in een keer een bericht sturen naar alle aangesloten accounts in een in te stellen straal tot wel 200 km vanaf de bedrijfslocatie. Snel antwoord krijgen op een vraag is hiermee mogelijk geworden. Er wel voor gekozen dat alleen de zender van het bericht alle reacties kan zien. De berichten box blijft hiermee overzichtelijk.

De app laat ook marktnieuws zien, zoals alle beursnoteringen van de uienmarkten. Maar ook relevante berichten van bedrijven uit de uiensector.
Andere belangrijke functies zijn:
- De smartphone gebruiker kan zien op de kaart waar hij /zij zich bevindt
- De app kan routes weergeven naar het gekozen bedrijf
- Gebruikers krijgen een push notificatie, wanneer een bericht is ontvangen
- Filtering is mogelijk. Dus bijvoorbeeld zoeken naar alleen telers met rode zaaiuien.
- Uploaden van profiel en bedrijfsfoto
- Toevoegen van meerdere contactpersonen
- Privacy instelling op het aanbod van uien. Bijvoorbeeld dat alleen inkopende bedrijven het aanbod kunnen zien.

Kosten
Onion Today is een maand lang gratis uit te proberen, daarna geldt een basistarief van 6 euro per maand. Voor 12 euro per maand kan men onbeperkt aanbod van uien plaatsen en bekijken. Ook het berichtenverkeer is onbeperkt. Meerdere contactpersonen per bedrijf is mogelijk.

Door wie is Onion Today ontwikkeld?
Het concept van Onion Today is bedacht door Wim Menu, akkerbouwer in Kloosterzande. Verder was hij jarenlang accountmanager voor een uienveredelingsbedrijf. Deze praktische kennis is de basis geweest voor de ontwikkeling van Onion Today.

Aan de ontwikkeling van Onion Today hebben verder meegewerkt:
- Nillsson, Communicatie bedrijf uit Goes, gespecialiseerd in on-line Marketing
- De Training Factory, Training en Coaching bedrijf
- Mission, App bouwers uit Zeeland
- Between the Zeebra’s , communicatie bedrijf van Anouk Slegers
- Percy’s, foto- en filmproducent uit Middelburg
- Netmarketing Rotterdam
- Akkerbouwbedrijf Fa. Mangnus-Thielman uit Graauw
- Holland Onion Association
- MSP en Monie, uienpakstations uit Nieuwdorp
- Stichting Impuls van de provincie Zeeland
- Rabobank Zeeuws-Vlaanderen
- Vele geïnterviewde personen uit de sector
- Alle personen die de beta versie hebben getest
- Bea Menu en kinderen

Meer info:
www.oniontoday.com

Terug naar overzicht

  • Stuur als link