Uien bespuiten
home   /   nieuws  /   nieuws_archief

Miedema en Dewulf verder als één team 12-11-2014

De voorgenomen fusie tussen Dewulf en Miedema, die begin september bekend werd, wordt nog dit jaar voltooid. Dit laten de bedrijven gezamenlijk weten. Met de overname van Miedema door Dewulf wordt het fusiebedrijf wereldwijd de nummer 2 in aardappel- en groentemachines. Miedema en Dewulf hebben beide een reputatie in het nastreven van kwaliteit, gebruiksgemak en technische innovatie.De nieuwe groep heeft dan ook grote ambities. Met de krachtenbundeling wil Dewulf zijn groei in het kwalitatieve segment versnellen. Het bedrijf ziet hier goede kansen, omdat aardappelproductie wereldwijd toeneemt en de aardappelindustrie steeds hogere eisen stelt aan poot-, oogst- en verwerkingstechnieken.

Nieuwe lijn kwalitatieve machines
Nu al werken Dewulf en Miedema aan een nieuwe lijn machines die de komende jaren gefaseerd wordt gelanceerd. ‘Elke machine moet de beste zijn in zijn klasse. Dat is de ambitie’, zegt Hendrik Decramer, R&D manager. ‘In de aardappel- en groenteteelt wordt elk seizoen in korte tijd veel gevraagd van mens en machine. Wij proberen de complexiteit van geavanceerde technieken toegankelijk te maken met slimme machines die uiterst comfortabel zijn in gebruik, zodat elke aardappelteler, waar ook ter wereld, goed en snel zijn werk kan doen’, aldus Decramer.

Eén team
Dewulf en Miedema gaan zich ook in vormgeving als één partij presenteren. ‘Om als team goed te kunnen acteren, helpt het om met één identiteit naar buiten te treden’, stelt global marketing director Guido Mangnus. Nog dit jaar wordt gestart met de invoering van een aangepaste huisstijl, zodat de markt duidelijk ziet dat beide merken onder dezelfde vlag opereren. De grootste stap wordt gezet door Miedema, dat voortaan de kleurstelling van Dewulf zal dragen.

Primeur tijdens Interpom
Een belangrijke reden voor het visueel samensmelten van beide merken is de presentatie op internationale evenementen. De primeur van de nieuwe huisstijl is dan ook te zien tijdens de Interpom in Kortrijk, van 23 tot 25 november.

Terug naar overzicht

  • Stuur als link