Uien bespuiten
home   /   nieuws  /   nieuws_archief

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stil drogen. 08-09-2011

De robuuste door Techno Service ’s-Gravenpolder BV (TSG) ontworpen en geleverde droogwanden zijn al jarenlang een begrip binnen de AGF sector. De robuuste door Techno Service ’s-Gravenpolder BV (TSG) ontworpen en geleverde droogwanden zijn al jarenlang een begrip binnen de AGF sector.

Deze droogwanden bestaande uit een stalenframe en voorzien van houten en/of isolatiepanelen zijn niet alleen zeer robuust maar zijn bij gebruik met centrifugaal ventilatoren ook nog eens erg stil. De milieueisen ook op het gebied van geluidshinder zijn de laatste jaren flink aangescherpt, ook de ARBO wet stelt steeds hogere eisen aan de werkomgeving. (lees meer hierover op arboportaal.nl)
Afgezien van alle wetten en regels is het algemeen bekend dat het werken in een lawaaiige omgeving bijzonder vermoeiend is en lagere prestaties tot gevolg heeft.
Veel kopers van stille droogwanden en/of droogvloeren hebben de positieve effecten van hun investering dan ook al ervaren.

Niet alleen een goede mechanische constructie is van belang maar ook de bediening speelt een grote rol bij het ontwerpen van een droogwand. TSG is dan ook al snel begonnen met het toepassen van z.g. Touchscreen displays voor de bediening.
Met een touchscreen display is het mogelijk om alleen de relevante informatie zichtbaar te maken.

De volgende ontwikkelingen zorgen voor nog betere prestaties.Met behulp van verzamelde praktijkgegevens en berekeningen gemaakt met geavanceerde computerprogramma’s is TSG er in geslaagd om een optimaal rendement uit de ventilatoren te halen. Voor nieuwe installaties betekent dit dat aan de hand van de benodigde luchthoeveelheden precies bepaald wordt hoeveel ventilatoren van een bepaald type er nodig zijn om met zo weinig mogelijk energie dit doel te bereiken. Ook voor bestaande installaties kan het nuttig zijn het hele ontwerp een keer opnieuw te berekenen.

( Voorbeeld: Door verbeterde ontwerptechnieken is het mogelijk gebleken om bij een 9 jaar geleden ontworpen installatie met wat kleine aanpassingen ca 10% meer lucht uit dezelfde ventilatoren te halen.)
  • Het PLC programma is verder geoptimaliseerd (o.a. de luikregeling van zowel de inlaat als de uitlaatluiken is aangepast) dit zorgt voor kortere droogtijden en optimale benutting van de bewaarcondities dus energie besparing.
  • De ventilatoren zijn natuurlijk standaard voorzien van motoren die voldoen aan de IE2 eisen.
  • Installaties die voorzien zijn van de juiste touchscreen displays kunnen opgenomen worden in een PC netwerk en op afstand (b.v. vanuit het kantoor) bediend worden. Ook bediening via een VPN verbinding over het internet behoort tot de mogelijkheden.
  • De ventilatoren in nieuwe installaties worden standaard voorzien van een snaarbreuk beveiliging, terwijl vele bestaande ventilatoren indien gewenst ook voorzien kunnen worden van deze beveiliging.
 Voor de verwarming maakt men steeds meer gebruik van een HR ketel in combinatie met een of meer heaterblokken. De voordelen hiervan zijn:
  • Zeer nauwkeurige temperatuurregeling
  • Groot regelbereik ca 20 – 100% van de kachelcapaciteit.
  • Geen openvuur dus geen verbrandingsgassen in het product

Terug naar overzicht

  • Stuur als link