Uien bespuiten
home   /   nieuws  /   nieuws_archief

Nieuwe unieke App over uienziekten 23-05-2013

Nickerson-Zwaan lanceert een innovatieve Uien-app. Deze gloednieuwe app bevat uitgebreide informatie over ziekten en afwijkingen in het gewas ui, en is zo een waardevol hulpmiddel voor elke uienteler met een smartphone, thuis of in het veld. Nickerson-Zwaan lanceert deze app als vooruitstrevend uienveredelingsbedrijf om zijn klanten te helpen bij het realiseren van een succesvolle uienteelt. De zeer makkelijk te downloaden en gebruiksvriendelijke app bevat informatie, in zowel beeld als tekst, over zaken als schimmels, bacteriële ziekten, blad-, bewarings- en virusziekten, nematoden, insecten en niet-parasitaire afwijkingen. Deze informatie is aangevuld met praktische aanbevelingen. De kwaliteit van de foto’s is hoog, om telers zo snel mogelijk op het goede spoor te zetten wanneer ze een probleem zien.

Via de app kan, met één druk op de knop, direct contact worden opgenomen met de regionale gewasspecialist. 

Altijd actueel, ook beschikbaar zonder internet
Nickerson-Zwaan vindt het belangrijk om zijn telers goed van dienst te zijn om het beste uit uienrassen te halen. “Ondanks hoog presterende rassen en kwaliteitszaad blijven ziekten en plagen een bedreiging” aldus Ben de Nijs, Productspecialist Ui. “Met dit instrument helpen we telers waakzaam te blijven, onregelmatigheden vroegtijdig te herkennen, en gepaste actie te ondernemen. We houden de app steeds actueel. Zodra er een update is krijgen gebruikers automatisch een bericht via internet. Maar de app functioneert ook probleemloos zonder internetverbinding, wat handig is op afgelegen plekken. De app is dus in elk veld altijd bij de hand.”

Benieuwd?
De Uien-app is beschikbaar voor zowel iPhone (downloaden via de App Store) als Android (downloaden via de Google Play Store), in de talen Nederlands, Duits en Engels. Geheel gratis, als service naar de telers en alle geïnteresseerden.

Terug naar overzicht

  • Stuur als link