Uien bespuiten
home   /   nieuws  /   nieuws_archief

Seminis lanceert online uientool 30-01-2013

Seminis introduceert de nieuwe uien website. Deze website maakt het voor de teler makkelijker de juiste ui te kiezen bij zijn teelt- en opslagmogelijkheden. Seminis introduceert de nieuwe uien website. Deze website maakt het voor de teler makkelijker de juiste ui te kiezen bij zijn teelt- en opslagmogelijkheden. Er spelen namelijk veel variabelen een rol, zoals de grond waar zij op telen, ziektedruk, oogstmoment en bewaarmogelijkheden. Om de klanten te ondersteunen, heeft Seminis een slimme tool ontwikkeld, die hen helpt bij het kiezen van het uienras dat het beste bij hen past: de Onion Webtool. Deze tool is te vinden op www.myonion.nl.

In een paar stappen krijgen de telers een persoonlijk advies op basis van hun individuele wensen en grondsoort. Achter de Onion Webtool zit een computermodel dat aan de hand van enkele variabelen helpt te bepalen welk uienras het meest geschikt is. Het gaat daarbij onder andere om de grondsoort, de datum van oogsten en de duur van het bewaren van de uien.

Overigens betekent de Onion Webtool niet dat Seminis zijn gezicht niet meer laat zien bij de telers. De teeltadviseurs bezoeken de telers met regelmaat en bespreken dan met hen de keuze van de juiste ui. Daarnaast zijn de adviseurs van Seminis ook te vinden op de Seminis stand op de Themadag uien, 30 januari 2013 in de Meerpaal te Dronten.

Terug naar overzicht

  • Stuur als link