Uien bespuiten
home   /   nieuws  /   nieuws_archief

Teeltadviezen van start 31-03-2014

Vanaf vandaag krijgen abonnees van Gewis weer het adviesbericht per mail of fax van AgroVision. Daarmee gaat het adviesseizoen echt van start.  Vorige week ontvingen de tulpenkwekers al advies op het gebied van de Vuurbestrijding. Met het versturen van Gewis-advies begint voor een grote groep akkerbouwers de advisering. Gewis is het softwareprogramma dat berekent wat het optimale toepassingsmoment van een gewasbeschermigsmiddel is.

Mobile
Nieuw dit jaar is Gewis op de mobile, het is nu mogelijk teeltadviezen ook op de smartphone of tablet te ontvangen. Ideaal, bijvoorbeeld bij snel veranderende weersomstandigheden. Zelfs als de teler al op de akker staat, zijn de adviezen actueel. Als het wolkendek plots openbreekt, wordt het advies direct aangepast.

Vroege start
De eerste mails en faxen gaan volgens planning van start, AgroVision gaat er van uit, dat de adviezen bijvoorbeeld voor phytopthora, meeldauw of bladvlekkenziekte eerder van start gaan dan vorige jaren. Door het vroege teeltseizoen.

In Nederland ontvangen ongeveer 1000 telers direct of via een agribusinesspartij adviezen op het gebied van ziektebestrijding en gewasbescherming. 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link