Uien bespuiten
home   /   nieuws  /   nieuws_archief

Uien Demodag was ‘hot’ 07-08-2014

Afgelopen vrijdag organiseerde Nickerson-Zwaan de jaarlijkse Uien Demodag. Op de warmste dag sinds 44 jaar vond de jaarlijkse Uien Demodag plaats. Het demoveld was aangelegd op het perceel van de familie Meijer in Usquert. Telers en professionals uit de uiensector konden uit het bestaande commerciële assortiment de gele uienrassen Vento, Centro en Dormo beoordelen. Maar ook nieuwe uien zoals Paradiso en Firmo en de rode uien Retano en Kamal waren te bekijken.

Een goed veld met uien
“Het veld in Usquert lag er ondanks de late zomer goed bij. We hebben dan ook veel mooie uien kunnen laten zien”, aldus Hein Molenkamp van Nickerson-Zwaan. “Door de extreme hitte was het rustiger dan normaal. Hierdoor was er voldoende tijd voor uitgebreide persoonlijke rondleidingen. Dit wordt door de klanten, waarvan een groot deel er een behoorlijke autorit op had zitten, dan ook zeer gewaardeerd!’. Hoewel het zinderde van de hitte was het een nuttige en gezellige samenkomst van telers, verwerkers en andere zakelijke partners. 

Opmaat voor internationale open dagen
De demodagen vormen een prima opmaat voor de internationale open dagen die van 23 tot en met 27 september 2013 plaatsvinden in Dirkshorn. Tijdens deze open dagen worden naast uien ook de andere vollegrondsgroenten uit het assortiment van zaadbedrijven Nickerson-Zwaan, Clause en Vilmorin gepresenteerd.

Bron:Nickerson-Zwaan

Terug naar overzicht

  • Stuur als link