Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Bejo neemt Zuid-Afrikaanse distributeur Nuvance over

Visual Bejo-Nuvance.jpg Bejo en Zaad Holdings kondigen verheugd de overname van Nuvance door Bejo aan, per 1 juli ’20. Nuvance was tot 30 juni ’20 een dochteronderneming van Klein Karoo Seed Marketing, onderdeel van Zaad Holdings Het Nederlandse familiebedrijf Bejo is gespecialiseerd in de wereldwijde veredeling, productie en verkoop van groentezaden. Nuvance is een gevestigde Zuid-Afrikaanse zaadleverancier met uitgebreide ervaring in Sub-Sahara Afrika. De twee bedrijven werken reeds vele jaren samen aan de ontwikkeling van de Zuid-Afrikaanse tuinbouw en richten zich beiden op de professionele markt.
 
Sociaal-economische veranderingen op het Afrikaanse continent zorgen voor een toenemende vraag naar lokaal geproduceerde, gezonde voedingsmiddelen van hoge kwaliteit. Met gezamenlijke expertise en middelen vormen Bejo en Nuvance een uitstekend team om in te spelen op deze ontwikkelingen. Met rassen die voor lokale omstandigheden zijn veredeld, samenwerking met telers en kennisoverdracht, verwachten beide partijen een significante bijdrage aan de verdere professionalisering van de groenteproductie op het Afrikaanse continent te kunnen leveren. 
 
Floris Kotze, commercieel directeur van Nuvance, zegt: “Wij zijn er trots op om de krachten te bundelen met Bejo, waardoor we ons nog beter kunnen focussen op de professionele groentemarkt en we onze dienstverlening op het niveau kunnen brengen van de ambities die we in 2018 uit hebben gesproken. Nuvance zal profiteren van de geavanceerde technologie en kennis van Bejo, wat tot een substantiële verbetering van onze zakelijke activiteiten zal leiden. Voor onze klanten betekent dit een nog betere ondersteuning door uitgebreide klantenservice, productinnovaties en een teeltadvies op maat.”

John-Pieter Schipper, CEO van Bejo, zegt: “Wij verwelkomen onze collega’s van Nuvance in de Bejo familie en kijken ernaar uit om onze bestaande samenwerking verder te verdiepen. Hun uitgebreide ervaring in, en kennis van de Zuid-Afrikaanse markt geeft mij het vertrouwen dat we onze gezamenlijke ambities kunnen bereiken. We weten uit ervaring dat lokale expertise en toewijding vitaal zijn om succesvol te opereren. Innovatie op het gebied van professionele groenteproductie is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de vraag naar gezonde, smaakvolle groenten in heel zuidelijk Afrika. Dit is een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven.”

De komende maanden zal Nuvance volledig geïntegreerd worden in de Bejo-organisatie. Met focus op de hoogwaardige professionele markt, betekent dit dat er enkele wijzigingen in het bestaande assortiment kunnen worden verwacht. Deze zullen zorgvuldig geëvalueerd worden en worden besproken met de betrokken klanten en leveranciers. In de tussenliggende periode zal Nuvance onder haar huidige naam actief blijven, waarbij klanten en partners met hun vertrouwde relaties binnen Nuvance in contact blijven. Hoewel het mogelijk is dat er enkele veranderingen op managementniveau zullen plaatsvinden, is Bejo van plan te blijven samenwerken met het volledige team specialisten van Nuvance.


Bejo en Nuvance willen van deze gelegenheid gebruik maken om Klein Karoo Seed Marketing te bedanken voor de succesvolle samenwerking in het verleden.

Over Nuvance
Nuvance wil een innovatieve en betrouwbare leverancier zijn van hoogwaardig zaad, advies en professionele dienstverlening in de groentezaadbranche in Sub-Sahara Afrika. Met expertise en passie streeft Nuvance er voortdurend naar om groenteproducenten te ondersteunen ten behoeve van een duurzame bedrijfsvoering. Dit doen wij door onze klanten te voorzien van de beste service en genetica, waardoor zij profiteren van een hoge productkwaliteit en hoge opbrengsten.

Over Bejo
Bejo is een internationaal leidend bedrijf dat zich specialiseert in de teelt, productie, verwerking en verkoop van kwaliteitsgroentezaden. Met een assortiment van ongeveer 50 gewassen en meer dan 1.200 rassen, biedt Bejo producten aan voor alle markten en uiteenlopende klimaten. Het Nederlandse familiebedrijf is in de loop der jaren op een natuurlijke manier gegroeid, door de interactie tussen kwekers, leveranciers, partners in de bevoorradingsketen en haar eigen werknemers. Alle partners hebben de vrijheid om, binnen hun eigen markt, een optimaal resultaat uit de producten van Bejo te halen. Met activiteiten in meer dan 30 landen en meer dan 1.800 werknemers zijn wij toegewijd aan het leveren van de beste service en het produceren van de beste groenterassen voor nu en de toekomst - Exploring nature never stops.
 
 
Voor meer informatie, neem contact op met:
Bejo: tel. +31 (0)226 396162, media@bejo.nl
Nuvance: tel. +27 (0)10 534 8147, info@nuvance.co.za
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link