Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Charles Snijders nieuwe Head of Research & Development bij Takii Europe

Charles-Snijders.jpg De Kwakel, 9 oktober 2020 - Charles Snijders is aangesteld als Head of R&D bij Takii Europe. Charles brengt meer dan 30 jaar ervaring in de plantenveredeling mee. Onder zijn leiding zal het Europese R & D-team meer en meer bijdragen aan het verder versterken van de marktpositie van het bedrijf.
  Ton Kuipers, Managing Director van Takii Europe: "We zijn erg blij met de komst van Charles Snijders. Charles heeft met succes R & D-afdelingen opgebouwd en geleid voor enkele van 's werelds toonaangevende bedrijven. Hij brengt een schat aan ervaring met zich mee, waarvan ik zeker ben dat dit ten goede komt aan de voortdurende ontwikkeling van ons onderscheidende en duurzame portfolio."
Als hoofd van R&D bij Takii Europe, gevestigd in De Kwakel, zal Charles Snijders een belangrijke rol spelen bij het aansturen van Takii's wereldwijde R & D-strategie om innovatie te versnellen. In zijn rol zal Charles toezicht houden op en leiding geven aan alle R & D-activiteiten op het gebied van Vegetables, Flowers en Home Gardening bij Takii Europe in Nederland, evenals alle andere Takii R & D-entiteiten in Europa. Hij zal nauw samenwerken met de leidende R & D-afdeling van Takii in Kōsei, Japan, het hart van de R & D-activiteiten van Takii.
In zijn vorige baan als Breeding Director bij Asur Plant Breeding was Charles verantwoordelijk voor het aansturen van de ontwikkeling van hybride en conventionele tarwe- en gerstvariëteiten. Daarvoor bekleedde hij onder meer de functies Senior Plant Breeder en R&D manager Europe bij respectievelijk Zelder en Ball Horticultural Company. Charles begon zijn carrière als Research Scientist bij Wageningen University & Research, waar hij een PhD-graad in plantenveredeling en MSc-graad in tropische landbouw, entomologie en kwantitatieve genetica behaalde.
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link