Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Herbouw van Takii locatie Zeeland begonnen

TE-Zeeland-herbouw-3d-view.jpg 28 november 2022 – Ruim een jaar na een verwoestende brand, is op maandag 28 november de eerste paal geslagen voor de herbouw van Takii’s productie- en veredelingslocatie in Zeeland. De Japanse zaadveredelaar grijpt de gelegenheid aan om de vestiging in Sint-Annaland uit te breiden.
  In oktober vorig jaar brandde de vestiging van Takii Europe in het Zeeuwse Sint-Annaland grotendeels af. Bij de brand waren, tot ieders opluchting, geen gewonden gevallen. Wel gingen twee loodsen, zaadvoorraden en het kantoor verloren. Met hulp vanuit de lokale gemeenschap werd snel een tijdelijk onderkomen gevonden voor alle medewerkers en voor de geredde goederen en inventaris.
 
De herbouw wordt aangegrepen om de productie- en veredelingslocatie een upgrade te geven. Zowel de loodsen als het kantoor zijn in het nieuwe bouwplan verruimt. Hierdoor wordt het mogelijk om veredelingsactiviteiten uit te breiden en zaadproductie en zaadschoning op te schalen, met name voor Takii’s ‘SAHIN Home Garden’ assortiment. De oplevering van het nieuwe complex staat gepland in het voorjaar 2023.
 
Foto: Na een welkomstwoord door Ton Kuipers, managing director van Takii Europe, werd in het bijzijn van medewerkers en nauw betrokkenen, de eerste symbolische paal geslagen door Yukihiro Saito, productieverantwoordelijke van Takii Europe.
Foto: BPnieuws

 
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link