Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Landelijke Uiendag op 3 en 4 september maar zonder infomarkt

Ontwikkeling en uitwisseling van kennis staan centraal bij het UIKC, het doen van onderzoek is geen doel op zich maar een middel om het rendement voor de uiensector te verhogen. Dit is altijd het uitgangspunt geweest bij de Uiendag. Ook dit jaar zijn er weer veel actuele en interessante zaken te bespreken, denk bv aan druppelirrigatie, fertigatie en trips, maar ook aan rassenkeuze, bemesting en plantversterking. "Vanwege de corona hebben we dit jaar wel te maken met een andere werkwijze. Mocht de situatie veranderen, dan kijken we wat we nog aanpassen, maar dit is de basis zoals we de dag gaan organiseren ", zo verklaart Luc Remijn namens de organisatie.
"Als organisatie volgen we hierbij de huidige richtlijnen van het RIVM. Indien de maatregelen blijven gelden zoals ze nu zijn ziet dat er als volgt uit:
De Uiendag vindt plaats op donderdag 3 en vrijdag 4 september.
Het accent ligt op de proeven; er is dit jaar geen sprake van een infomarkt.
We gaan werken met ‘tijdslots’. Bezoekers moeten zich van tevoren opgeven en kunnen een voorkeur uitspreken voor een datum en tijd. Dit gaat via onze website: www.uiendag.nl 
We gaan uit van een 90 minuten durende rondleiding langs de thema’s in het veld. Toelichting op de thema’s geschiedt door opdrachtgevers van de te bezichtigen proeven. Er zijn 2 verschillende rondleidingen en in één rondleiding zitten maximaal 7 verschillende thema’s.
Uiteraard is dit anders dan wat u van ons gewend bent, het wordt een strakker georganiseerde Uiendag in het veld, waarbij kennisoverdacht centraal staat. We houden hierbij rekening met parkeren, éénrichtingsverkeer, bewegwijzering, 1,5 meter afstand, etc.
We willen de thema’s, discussies en rondleidingen ook visueel vastleggen, zodat dit ook thuis of later ook bekeken kan worden. Dit visueel vastleggen zal ten dele ook al in het groeiseizoen plaatsvinden. Hiervoor wordt nog een plan gemaakt, we komen hier nog op terug.
Mocht de situatie ten beste of, wat we niet hopen, ten slechte veranderen dan zullen wij daar op inspelen. Op dit moment zijn we ook in overleg met GGD Zeeland en de gemeente Noord-Beveland."
Voor meer informatie:
UIKC
Luc Remijn
Tel: +31 186 57 30 11
M +31 6 53 26 11 72
L.Remijn@delphy.nl  
https://delphy.nl
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link