Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Uiendag meer dan uien alleen

Op 24 augustus wordt door UIKC de landelijke uiendag georganiseerd, met als thema “De weerbare ui”  Locatie: Proefboerderij Rusthoeve Colijnsplaat.
Bezoekers aan de Uiendag 2023 zijn van 9.00 tot 18.00 uur welkom Bij het UIKC op proefboerderij Rusthoeve, Noordlangeweg 42, 4486 PR in Colijnsplaat.  

We staan voor uitdagingen in de nabije toekomst. Het klimaat stelt ons danig op de proef met schraal weer, vorstloze winters, hoge temperaturen met lage droge perioden. Tegelijk kan dat weer zo omslaan en kunnen we geconfronteerd worden met zware neerslag. Een weerbare ui is is dan ook een belangrijk aandachtspunt op deze Uiendag. Daarnaast ruim aandacht voor chemische en mechanische onkruidbestrijding, fertigatie, ruggenteelt, tripsbeheersing, rassen enz. U wordt rondgeleid in kleine groepjes langs de verschillende objecten.

De excursies duren maximaal 1¼ uur, waarna u aansluitend de infomarkt kunt bezoeken. Verlenging spuitlicentie Teelt is mogelijk en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Tevens is er een mechanisatieveld met meer dan 30 machines aanwezig.
1 keer ’s ochtends en 1 keer ‘s middags is er een extra rondleiding “bodem en bedrijding”. Hierbij wordt u bijgepraat over VF-banden technologie, drukwisselsysteem en hoe verdichtingen aanpakken.

Uiteraard is robotisering niet meer weg te denken, ook dit onderwerp wordt besproken in. Tevens licentieverlening Teelt mogelijk. Voor verder info uiendag zie: www.uiendag.nl

U bent van harte welkom. Toegang en catering gratis. Voor meer info, L. Remijn 0653261172

Uitnodiging: Uiendag 2023
 
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link