Uien demodag
home   /   nieuws  /   uienteelt_nieuws

Uitbreiding fungicide Scala

De toelating van het bekende en sterke fungicide Scala van BASF is uitgebreid met toepassingen in uien, bonen, erwten, peulvruchten, aalbessen en prei. Dat heeft het CTGB in haar mei vergadering vastgesteld. Scala was al toegelaten in de fruitteelt, wortelen en in enkele glasgroenten.
Door de uitgebreide toelating presenteert BASF in de uienteelt een nieuw en zeer effectief middel tegen bladvlekken met een curatieve én preventieve werking. Scala is daarmee de perfecte opvolger van de vorig jaar verdwenen Allure in het fungiciden-schema. De toelating is bovendien juist op tijd voor toepassing in het huidige groeiseizoen van de uien. Scala is vloeibaar en mag maximaal twee keer per teeltcyclus worden ingezet.
 
Met de komst van Scala heeft een uienteler een ideale afwisselpartner tot zijn beschikking. Het fungicide heeft een unieke werkzame stof (pyrimethanil) en is de afgelopen twee seizoenen succesvol ingezet in Nederlandse uienproeven. De resultaten op bladvlekken en Stemphylium zijn bijzonder goed. Scala is zacht en daarmee veilig voor het gewas.

Terug naar overzicht

  • Stuur als link