Uien bespuiten
home   /   nieuws  /   nieuws_archief

VROEGE UI VOLOP BESCHIKBAAR 11-11-2013

BERGSCHENHOEK – Veel uientelers in Nederland staan aan de vooravond van hun keuze voor het uienras dat zij het komende seizoen gaan telen. In uien is timing alles. Dat is dan ook de reden dat Barito, een van de Seminis uienrassen, aan marktaandeel wint. Barito is namelijk verreweg de vroegste ui in de markt: Barito geeft al vanaf begin augustus verkoopbaar product. Barito heeft zijn vroegheid de afgelopen jaren ruimschoots bewezen bij telers, waarbij de vroege bolvorming en het uniforme strijken keer op keer in het oog springt. In de praktijk blijkt het voor een vroege oogst het beste om wat dikker te zaaien.

Volop beschikbaar
Barito is een ui die al jarenlang zijn grote waarde bewijst voor telers. Het is een bijzonder betrouwbaar uienras; telers kunnen rekenen op de goede prestaties van Barito. Daarnaast levert dit ras een uitstekende opbrengst. Barito is volop beschikbaar.

Breed assortiment
Barito is één van de rassen uit het succesvolle uienassortiment van Seminis. Seminis dekt met haar rassen het hele scala van vroeg, middenvroeg tot het hoofdseizoen. Nieuwkomer dit jaar is de middelvroege SV3557ND, een ras dat uitblinkt in stevigheid, goede kiemrust en hoog percentage eenkernigheid. Daarnaast zijn Premito, RS07751481 (middenvroeg/hoofdseizoen), Sunnito en Bennito (hoofdseizoen) succesvolle rassen die het goed doen.
Wilt u een persoonlijk en specialistisch advies van Seminis dan kunt u contact opnemen met Lennert Arenthals of Mees de Lorm, via +31 (0)10-529 22 22.

Over Seminis
Seminis is hét merk voor open veldproducten. Met haar rijke geschiedenis vertegenwoordigt Seminis meer dan 600 jaar van groente telen en ontwikkelen. Seminis biedt een zeer compleet productassortiment, met groenten en fruit als bonen, kool, wortelen, prei, bloemkool, venkel, aubergine, sla, meloen, ui, erwten, spinazie, maïs en watermeloen.
www.seminis.com

Terug naar overzicht

  • Stuur als link